Menselijke Professionaliteit en Professionele Menselijkheid

Intakeprocedure

Aanmelding
Bij telefonische, schriftelijke, persoonlijke aanmelding of aanmelding via het contactformulier wordt er een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek met de Zorgmanager.

Kennismakingsgesprek
Doel van het kennismakingsgesprek is het uitwisselen van algemene informatie. Het gaat hierbij om personalia, op welk vlak de hulpvraag ligt (beschermd wonen, ambulante begeleiding of dagbesteding) en de individuele problematiek. De Zorgmanager geeft informatie en beantwoordt eventuele vragen.
Indien de cliënt in aanmerking wil komen voor beschermd wonen wordt het document 'Voorwaarden voor wonen' overhandigd. De cliënt heeft op deze manier de mogelijkheid om vooraf te beoordelen of hij het eens kan zijn met de gestelde voorwaarden.

Telefonisch contact
Een week na het kennismakingsgesprek neemt de Zorgmanager telefonisch contact op met de cliënt. Er wordt dan een intakegesprek gepland of één van de partijen beëindigt de procedure. Indien Zorggroep Perspectief de procedure wil beëindigen wordt een brief met uitleg verzonden.

Bevestigingsbrief intake
De cliënt ontvangt van de Zorgmanager een bevestigingsbrief van het geplande intakegesprek. In deze brief wordt benoemd welke documenten de cliënt dient mee te nemen naar het gesprek.

Intakegesprek
Doel van het intakegesprek is het dieper ingaan op items uit kennismakingsgesprek. Tijdens het intakegesprek worden de meegebrachte documenten gekopieerd. Er worden afspraken gemaakt omtrent de start van de zorg. Wanneer de cliënt kinderen, jonge broertjes dan wel zusjes heeft of op andere wijze gezinsmatig in contact staat met kinderen zal de Zorgmanager in het intake gesprek een aantal vragen stellen om de oudersignalen in kaart te brengen.

Start zorg
De zorg start wanneer de verschillende contracten zijn getekend. Vanaf hier wordt het proces overgenomen door de professionele begeleiders van Zorggroep Perspectief.

Contactgegevens

Bezoekadres
Oosterbroek 1

9761 TG Eelde

Postadres
Postbus 203
9760 AA Eelde

0592 - 300249
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.