Met de mens als startpunt, duurzaam geluk bereiken met persoonlijke begeleiding.

Aanmelding

Wanneer een cliënt begeleiding wil ontvangen van Zorggroep Perspectief kan het contactformulier op de website ingevuld worden of kan er telefonisch contact opgenomen worden. Er zal een afspraak ingepland worden met de zorgcoördinator van Zorggroep Perspectief. De zorgcoördinator zal tijdens het intakegesprek met de cliënt zicht proberen te krijgen op de wensen en doelen. We brengen samen de mogelijkheden en kwaliteiten in kaart.
 
Analyse en beoordeling
De zorgcoördinator zal op basis van de informatie beoordelen of de diensten die Perspectief biedt passend zijn bij de hulpvraag van de cliënt. Regelmatig is het noodzakelijk dat de zorgcoördinator hiervoor aanvullende informatie opvraagt bij hulpverleningsinstanties die eerder in beeld zijn geweest bij de cliënt. Bovendien kijkt de zorgcoördinator of er een zorgindicatie aangevraagd moet worden.
 
Planning
Wanneer besloten is om de begeleiding op te starten bij Zorggroep Perspectief, zal er een zorgplan opgesteld worden. Hierin worden de doelen beschreven en een plan van aanpak opgesteld. We luisteren naar de cliënt en sluiten aan bij de wensen en mogelijkheden. Dit betekent dat we in iedere fase observeren, structureren en verhelderen van wat we ervaren en zien. Onze taak ligt in het continue verhelderen. Daarnaast draagt één ieder verantwoordelijk voor de keuzes in het leven.
 
Uitvoering
Het zorgplan wordt tot uitvoering gebracht. Deze fase richt zich over het algemeen op het stabiliseren en structureren van het vaak hectische leven. Op dat moment is helder waar de probleemgebieden liggen. Vaak kunnen we praktisch aan de slag. Op basis van de wensen van de cliënt gaan we in de volgende fase op zoek naar ontwikkelingsgebieden, waarna we vervolgens gaan experimenteren.
 
Evaluatie
Tijdens de uitvoeringsfase zullen er meerdere evaluatiemomenten zijn waarbij gekeken wordt of de gestelde doelen nog actueel zijn en/of bijgesteld moeten worden.

Bekijk hier onze werkwijze.

Contactgegevens

Bezoekadres
Brunelstraat 77
9404 KB Assen

Postadres
Postbus 715
9400 AS Assen

0592 - 300249
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.