Met de mens als startpunt, duurzaam geluk bereiken met persoonlijke begeleiding.

Werkwijze

Observatie
Observeren doen we vanaf het moment iemand zich aanmeldt bij Zorggroep Perspectief. Dat wat we ervaren en zien, maken we onderwerp van gesprek. Middels open en eerlijke communicatie proberen we zo snel mogelijk zicht te krijgen op iemands manier van leven.
 
Structureren
Na de kennismaking zal het eerste doel in de begeleiding liggen in het wegnemen van actuele stressoren, teneinde meer rust in het leven te creëren. We trachten orde te scheppen waardoor stabilisatie bereikt kan worden. Na de stabilisatiefase volgt een fase van ontdekken, experimenteren en evalueren waarna ontwikkeling op gang kan komen.
 
Verhelderen
In de begeleiding zal psycho-educatie een terugkerend onderwerp van gesprek zijn. Wij vinden het van belang dat de mogelijkheden en de uitdagingen helder worden, zodat daarop ingespeeld kan worden. Indien de risicofactoren helder zijn, kunnen er gericht vaardigheden aangeleerd worden. Psycho-educatie zal gericht zijn op het leren kennen van jezelf.
 
Verantwoordelijkheid
Ieder mens draagt eigen verantwoordelijkheid voor de keuzes die hij/zij maakt. Dit maakt ieder mens en het leven welke hij/zij leeft uniek. Zorggroep Perspectief sluit aan bij en zal confronteren met de mogelijke uitkomsten van te maken keuzes. We kijken mee, verhelderen en leggen terug waarbij de ander de verantwoordelijkheid draagt.

Contactgegevens

Bezoekadres
Brunelstraat 77
9404 KB Assen

Postadres
Postbus 715
9400 AS Assen

0592 - 300249
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.